Hartrevalidatie – Fysiotherapie Spaland – Schiedam (foto)

Fysiotherapie Spaland

Praktijk Open

We zijn volledig geopend voor bestaande en nieuwe klanten. Voorop staat u en onze veiligheid. Komt u de praktijk bezoeken lees dan vooraf over onze Coronamaatregelen

Kiest u liever voor zorg op afstand ? Bezoek dan de pagina over beeldbellen en telefonisch consult: *E-Health*

meer dan fysio

Contracten met verzekeraars. Geen verwijzing nodig. ‘s Avonds geopend.

 • Revalidatie
 • Master Manuele Therapie
 • Dry Needling
 • Rug en nekpijn specialisaties
 • Shockwave & Echografie
 • FysioFitness
 • Life Style Coaching
 • E Health

Direct in de agenda plannen

 

fitheid en herstel

Wij zijn een team van gedreven, sportieve therapeuten en werken gezamelijk met u aan uw fitheid en herstel. 

Met behandeling, training en begeleiding willen wij u helpen gezonder te worden en met minder of geen klachten te functioneren in het dagelijks leven.

De voorwaarden om het lichaam weer in een herstelmodus te krijgen, zijn divers. Zo zijn de juiste mentale staat, voeding en juiste verhouding tussen rust en belasting bekende voorwaarden om goed te herstellen.

Een basisvoorwaarde is natuurlijk het optimaal functioneren van gewrichten en spieren. Zo kan minimaal verstoord bewegen van gewrichten al klachten in stand houden en belemmerend werken voor het herstel. Steeds harder trainen kan de klachten dan zelfs verergeren. Wij richten ons dan ook naast de bovengenoemde voorwaarden op de gewrichts- en spierfuncties. Zo kunnen wij u helpen de juiste vrijheid te krijgen om middels training het oude niveau te bereiken.

zorg op maat

Bent u op zoek naar persoonlijke professionele zorg op maat ? Neem dan even de tijd om te lezen wie wij zijn en of wij iets voor u kunnen betekenen.

 

Hartrevalidatie

Revalidatie van de hartpatiënt omvat ‘het geheel aan activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de  ziekte gunstig te beïnvloeden en om er voor te zorgen dat de patiënt in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert.’
In onze praktijk wordt een professioneel begeleid programma aangeboden, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en spierkracht. Uiteraard wordt er per persoon een individueel programma opgesteld. Daarnaast zal ook aandacht worden besteed aan sport en spel. Het uiteindelijke doel is dat u een gezonde  en actieve leefstijl kunt behouden en dat u plezier krijgt in het bewegen. De revalidatie vindt twee keer per week plaats en duurt één uur. De totale duur van de revalidatie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar zal ongeveer twaalf weken in beslag nemen.

Voor wie is de hartrevalidatie?

U komt in aanmerking voor hartrevalidatie wanneer er bij u een hartaandoening of probleem aan het hart is vastgesteld en/of wanneer u een ingreep aan het hart heeft ondergaan. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Hartinfarct
 • Hartritmestoornissen
 • Dotter- of stentbehandeling
 • Bypass- of klepoperatie.
 • Het plaatsen van een pacemaker/ICD.
 • Hartfalen
 • Na een reanimatie

Begeleiding

De hartrevalidatie wordt geleid door Bas Haanskorf. Hij is algemeen fysiotherapeut en heeft veel ervaring opgedaan bij CAPRI hartrevalidatie. Bas is aangesloten bij het chronischzorgnet als gespecialiseerd hart- en vaattherapeut. Daarnaast wordt er samengewerkt met andere disciplines, zoals huisartsen, specialisten uit het ziekenhuis en eventueel diëtisten, psychologen en maatschappelijk werk(st)ers.

Kleinschalige en persoonlijke aanpak

De revalidatie in onze praktijk kenmerkt zich door de kleinschalige en persoonlijke aanpak. Vooraf aan de revalidatie vindt er een intakegesprek en onderzoek plaats. Op basis van deze gegevens en de uitkomsten van de maximale inspanningstest wordt een individueel en op maat gemaakt programma opgesteld. Er revalideren maximaal drie personen tegelijk, waardoor er veel persoonlijke begeleiding mogelijk is.

Vergoeding

Hartrevalidatie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben contracten met alle verzekeraars. Wij voeren voor de aanvang van de revalidatie altijd een verzekeringscheck uit. Zo weten we vooraf hoeveel er vergoed wordt.

Verwijzing

Om te kunnen revalideren in onze praktijk, heeft u geen verwijzing nodig. De therapeut zal indien nodig, met uw toestemming, contact opnemen met de behandeld arts.