Echografie – Fysiotherapie Spaland – Schiedam (foto)
Koekoekslaan 39 3121 XJ Schiedam (foto) Tel:(010) 4705043 Fax:0848685906 info@fysiospaland.nl

Fysiotherapie Spaland

zorg op maat

Bent u op zoek naar persoonlijke professionele zorg op maat ? Neem dan even de tijd om te lezen wie wij zijn en of wij iets voor u kunnen betekenen.

fitheid en herstel

Wij zijn een team van gedreven, sportieve therapeuten en werken samen met u aan uw fitheid en herstel. 

Met behandeling, training en begeleiding willen wij u helpen gezonder te worden en met minder of geen klachten te functioneren in het dagelijks leven.

informatie

Wij hebben contracten met alle grote verzekeraars. Voor behandeling in onze praktijk heeft u geen verwijzing nodig.

Echografie

Met echografie, of beter gezegd MSKU (Musculo Skeletal Ultrasound) worden er door de fysiotherapeut opnames gemaakt van het houdings- en bewegingsapparaat. Spieren, pezen, en in mindere mate gewrichten en botten worden in beeld gebracht, waardoor inzicht gekregen wordt in o.a. mogelijke weefselschade en belastbaarheid van de diverse structuren.

Naast statische beelden (zoals bij een röntgenfoto) kunnen ook dynamische beelden gemaakt worden. Het gedrag van spieren, pezen en gewrichten tijdens een beweging worden zo zichtbaar gemaakt. Bewegend onderzoek is belangrijk om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld het glijgedrag van pezen t.o.v. tussengelegen structuren, om duidelijk te krijgen of een beweging beperkt of pijnlijk is door een inklemming of obstructie of om een indruk te krijgen over de belastbaarheid van het weefsel.

Bij ons wordt de echografie als aanvullende diagnostiek gebruikt. Hierdoor wordt het nog beter mogelijk een relatie te leggen tussen uw klachten en het lichamelijk onderzoek. De behandeling kan hierdoor efficiënter plaats vinden. Echografie wordt ook ingezet als evaluatiemethode: hierdoor wordt het mogelijk te beoordelen of een ingezette behandeling daadwerkelijk effect heeft gehad.

Voorbeelden van aandoeningen waarbij echografie ingezet kan worden:

 spierrupturen bijv. een zweepslag
 schouderaandoeningen
 tenniselleboog of jumpersknee
 hielspoor
 bandletsels bijv. in de enkel of de knie

Voor wat betreft de kosten verwijzen wij u naar het tabblad “vergoeding en kosten”.