Duizeligheid – Fysiotherapie Spaland – Schiedam (foto)

Fysiotherapie Spaland

voor welke klachten zoekt u therapie?

voor welke klachten zoekt u fysiotherapie ?

meer dan fysio

Contracten met verzekeraars. Geen verwijzing nodig. ‘s Avonds geopend.

 • Revalidatie
 • Master Manuele Therapie
 • Dry Needling
 • Rug en nekpijn specialisaties
 • Shockwave & Echografie
 • FysioFitness
 • Life Style Coaching
 • E Health

Direct in de agenda plannen

 

fitheid en herstel

Wij zijn een team van gedreven, sportieve therapeuten en werken gezamelijk met u aan uw fitheid en herstel. 

Met behandeling, training en begeleiding willen wij u helpen gezonder te worden en met minder of geen klachten te functioneren in het dagelijks leven.

De voorwaarden om het lichaam weer in een herstelmodus te krijgen, zijn divers. Zo zijn de juiste mentale staat, voeding en juiste verhouding tussen rust en belasting bekende voorwaarden om goed te herstellen.

Een basisvoorwaarde is natuurlijk het optimaal functioneren van gewrichten en spieren. Zo kan minimaal verstoord bewegen van gewrichten al klachten in stand houden en belemmerend werken voor het herstel. Steeds harder trainen kan de klachten dan zelfs verergeren. Wij richten ons dan ook naast de bovengenoemde voorwaarden op de gewrichts- en spierfuncties. Zo kunnen wij u helpen de juiste vrijheid te krijgen om middels training het oude niveau te bereiken.

naar normaal

Wij willen u heel graag op de vertrouwde manier helpen.  Veiligheid, met respect voor ieders keuzes, blijft wel voorop staan. Lees daarom ons beleid naar het nieuwe normaal .

Kiest u liever voor zorg op afstand ? Bezoek dan de pagina over beeldbellen en telefonisch consult: *E-Health*

Duizeligheid

Wij zijn aangesloten bij het duizeligheidsnet van het kenniscentrum duizeligheid

In het algemeen verstaat men onder duizeligheid het gevoel dat wordt beleefd als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord is. Normaal gesproken krijgt ieder mens voortdurend informatie over de ruimte om zich heen en over de positie die het lichaam daarbinnen inneemt. Mensen krijgen die informatie uit de drie volgende systemen:

 1. Het evenwichtsorgaan. Dit orgaan is gelegen in het rotsbeen. Het evenwichtsorgaan reageert op de stand van het hoofd in de ruimte en is gevoelig voor veranderingen in snelheid van het hoofd.
 2. De ogen.
 3. Het diepe gevoel in spieren en pezen. Vooral de signalen uit de benen en de nek geven informatie over de stand van het lichaam en van het hoofd ten opzichte van het lichaam.

Alle informatie uit bovenstaande systemen wordt verwerkt in de hersenen. Van daaruit gaan er prikkels naar de spieren van het lichaam, zodat de houding en het evenwicht gehandhaafd kunnen worden. Als deze drie systemen niet goed werken, kan er duizeligheid ontstaan. Duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het voorkomen bij een te lage bloeddruk of bij bepaald medicijngebruik. Daarnaast kan duizeligheid veroorzaakt worden door een probleem in de halswervelkolom of het evenwichtsorgaan.

De manueel-fysiotherapeut kan in een aantal gevallen van duizeligheid hulp bieden:

A) De nek-gerelateerde duizeligheid. Hierbij kan de manueel fysiotherapeut de beperkingen in de nek oplossen door mobiliserende technieken en oefeningen. Daardoor gaat de nek weer normaal bewegen en kan het diepe gevoel zich herstellen. Hierdoor kan de duizeligheid opgelost worden.

B) De benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPD). Hierbij gaat men er van uit dat kristallen in het evenwichtsorgaan op een ‘verkeerde’ plaats terecht zijn gekomen en daardoor het evenwicht verstoren. Door specifieke oefeningen en bewegingen te maken met het hoofd en nek, kunnen deze kristallen weer terug op hun plaats komen. Hierdoor kan de duizeligheid verdwijnen.